Način pripreme
Oljuštite patlidžan i isecite ga na pola po dužini. Posolite ih i ostavite na nekoliko sati da se ocedi groki sok.
Očistite luk, šargarepu i beli luk. Isecite ga na sitno.
Kad bude gotov patlidžan operite ga, osušite, izdubite unutrašnjost i oblikujte kao čamce. Unutrašnjost sitno iseckajte.
Zagrejte pola maslinovog ulja u dubokom tiganju na umerenoj vatri na ringli. Propržite isečeno povrće oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i izmrvite na sitne parčiće, dok se ne isprži još oko 5 minuta.
Začinite solju, biberom i karijem i sklonite s vatre.
Poređajte patlidžan u odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu ostatkom maslinovog ulja. Napunite čamce nadevom.
Isecite paradajz na krugove i poređajte preko nadeva. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjite i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.
Narendajte kačkavalj i isecite peršun. Poslednjih 5 minuta pečenja pospite patlidžan kačkavaljem i peršunom. Servirajte sa kiselim mlekom.