Marudnici na saču

Marudnici na saču
08/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
"Ovi marudnici će vas očarati i postaće vaš omiljeni recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja. Dodajte kiselo mleko, u kojem ste rastvorili sodu.

Dodajte brašno dok ne dobijete gustu kašu (dosta gušću od testa za palačinke). Kad mešate kašikomtreba da ostaje trag.

Kad testo bude gotovo, pecite ga - sač prethodno dobro ugrejte i namažite mašću pre pečenja svakog marudnika. Kutlačom sipajte od testa i ravnomerno rasporedite u krug, najbrže što možete.

Ne treba da bude mnogo tanko, da bi bio deblji i mekaniji (oko 1 cm). Kad porumeni sa jedne strane, okrenite na drugu uz pomoć lopatice. Pecite dok ne porumeni, izvadite i obilno namažite maslacem.

Servirajte tople i namazane po želji medom, slatkom ili slanim nadevom od sira, kačakvalj i smesom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: