Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Patatnik»Patatnik na saču

Patatnik na saču

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Patatnik na saču1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"I nemojte zaboraviti kiselo mleko, patatnik se jede obavezno sa njim"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • jaja - 3 komada
  • nana - 1 kašičica, suv
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • 2 - 3 supene kašike ulja
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i krupnije izrendajte. Posolite i stavite da se dobro ocedi. Iscedite sok koji se odvojio. Krompir pomešajte sa sitno iseckanim lukom, jajima, nanom i paprikom.

Sač stavite na hladnu ringlu i postepeno ugrevajte dobro. Namažite masnoćom. Deo smese od krompira rasporedite na sloj debljine 1 cm.

Pecite dok ne porumeni. Patatnik okrenite na poklopac ili ravan tanjir. Sač namažite ponovo mašću i patatnik vratite da porumeni i sa druge strane.

Takođe uradite i sa drugim delovima. Servirajte topao sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: