Kačkavalj na saču

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kačkavalj na saču
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
1
"Danas mravi odmaraju, a na saču kačkavalj skakuće"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 200 - 300 g
  • brašno - za valjanje
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • paradajz - 1 komad, svež, tvrd
* merne jedinice

Način pripreme

Sač male ili srednje veličine se zagreva. Maže se uljem.

Paradajz se opere i seče na tri debela koluta. Stavljamo ih na rastojanju u sač da se zapeku sa obe strane.

Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra.

Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno.

Kačkavalj se poređa između kolutova paradajza i čim se zapeče sa jedne strane, okreće se da se zapeče i sa druge. Neposredno nakon toga sač se stavlja na metalno postolje i odmah se servira.

Servirajte sa čašom dobrog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: