Način pripreme
Kada prosejete brašno, napravite udubljenje i sipajte u njega blago zagrejanu vodu, so, ulje i sirće, pa zamesite meko testo. Podelite na 6 delova i od svakog napravite loptu. Stavite ih u tavu, posipanu brašnom, pa ih pokrijte krpom i neka tako odstoje 30-40 minuta.
Svaku loptu razvijte u koru debljine 2-3 mm i širine 25 cm na nabrašnjenoj površini.
Preko svake kore rasporedite izmrvljen sir i uvijte u rolat, bez učvršćivanja, tako da ima oblik puža.
Pomoću još malo brašna, pužiće razvijte u tanku piticu, debljine 5-6 mm i poređajte ih preko krpe.
Dok gjuzleme narastu, sač dobro zagrejte dobro na ringli i premažite ga uljem.
Pecite gjuzleme na dobro zagrejanom saču.
Dok se one peku, s vremena na vreme stavite po 1 kašiku ulja i rasporedite četkicom.
Gjuzleme okrenite da se obe strane peku 3-4 minuta.