Način pripreme
Oljuštite i operite krompir, stavite ga u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom, kuvajte 20 minuta.
Procedite, prelijte tekućom hladnom vodom i ponovo procedite, isecite na kockice. Isecite krastavce (kornišone) na kriške, a paprike na trakice, pomešajte ih sa krompirom u veliku posudu.
U usku i duboku posudu sipajte ulje, dodajte so po ukusu i senf.
Prethodno dobro umutite jaje u ulju i stavite štapni mikser do dna. Jaje treba da bude u nožu štapnog miksera (važno je).
Uključite mikser na visoku bezinu i mešajte u mestu nekoliko sekundi i počnite lagano da ga vadite na gore, da bi smesa bila ravnomerna.
Dodajte sok od limuna i ponovo mutite. Nemojte zaboraviti - sok od limuna dodajte na kraju, zato što ako ga dodate u početku, moguče je da se smesa preseče.
Dobijate kremastu i gustu smesu kao žele majonez. Dodajte celu kolčinu majoneza u smesu od krompira i promešajte.