Način pripreme
U posudi pomešajte kiselo mleko sa solju, šećerom i sodom, promešajte. Dodajte izrendan si i zamesite meko testo koje se ne lepi, dodavajući prosejano brašno.
Podelite testo na 10 lopti. Na brašnom posutoj radnoj površini lopte razvijte oklagijom na pogaču veličine tacne za čaj, ostavite tako dok pripremite nadev.
U posudu izrendajte šunku i kačkavalj, dodajte čubar i promešajte. U sredinu svake pogače stavite od nadeva, savijte na bošču prstima i ponovo razvucite na pogaču dok ne dobije prethodni oblik.
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi, namazan sa malo maslaca, na jakoj vatri. Dodajte prlenku i u zatvorenom tiganju pecite sa obe strane dok ne dobije lepu boju. Tako uradite sa svim, poređajte ih jednu na drugu, između namažite maslacem.
Odlične i aromatilne prlenke za doručak, koji se priprema veoma brzo i kome će se najviše obradovati deca.