Način pripreme
Prosejte brašno i sipajte u duboku posudu. U brašnu napravite udubljenje i u njega razbijte jaje. Sodu dodajte u kiselo mleko, promešajte i sačekajte da se aktivira. Nakon toga sipajte u brašno.
Zamesite meko testo. Dobijeno testo ostavite uvijenu čistom krpom, na toplom, da odstoji oko 20-30 minuta. Kad testo odstoji podelite ga na oko 15 mali lopti od testa.
Svaku malu loptu razvucit oklagijom. Na vatru stavite sač da se ugreje. Za to vreme izrendajte kačkavalj i sir. Namažite sa malo ulja ili maslinovog ulja. Rastopite maslac.
Kad se sač ugreje stavite prlenke. Namažite sa malo rastopljenog maslaca. Kad porumeni sa donje strane, okrenite prlenku. Ponovo namažite rastopljenim maslacem.
Odozgo pospite rendanim kačkavaljem i sirom. Kad porumeni sa druge strane, skinite s vatre. Gotove prlenke pokrijte poklopcem.