Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče

Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Pečene paprike sa nadevom od pasulja za Badnje veče
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kako da za Badnje veče ne stavite na trpezu tradiconalne paprike sa nadevom od pasulja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada, crvene
  • pasulj - 300 g, samlevene
  • praziluk - 1 struk, beli deo
  • crveni luk - 1 komad
  • šargarepa - 1/2 komada
  • mast - 3 supene kašike, biljna
  • maslac - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • nana - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - tucana, po želji
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • krompir - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Popotipmo pasulj prethodne noći u hladnu vodu i kašičicom sode. Kuvamo dok ne bude gotovo.

U kaseoroli ugrejemo biljnu masti i dinstamo sitno iseckan crveni luk. U njega dodajemo nanu, alevu papriku i ljutu papriku.

U drugom tiganju ugrevamo maslac i u njemu dinstamo prazluk. Dodajemo so po ukusu i kašičicu paradajz pirea.

To će balansirati slatki ukus paprika, šargarepe i praziluka. Sipamo dinstani praziluk u kaserolu u luk i dodajemo u njih oceđeni pasulj.

Promešamo nadev i začinimo ako je potrebno. Punimo paprike, na kraju stavljamo tanko isečen krug od krompira, da ne izađe deo nadeva.

Poređamo paprike u namazan pleh, dodajemo malo bujona od povrća, pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Savet: Ja korsitim sveže crvene paprike. Volim ih više nego one iz supermarketa, koje su sušene na visokoj temperaturi kratko vreme i nemaju ništa zajedničko sa seoskim sušenim domaćim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: