Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme od kupusa sa bulgurom za Badnje veče

Posne sarme od kupusa sa bulgurom za Badnje veče

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Posne sarme od kupusa sa bulgurom za Badnje veče
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Naučićemo vas kako da pravite najukusnije posne sarmice, da imate najlepšu trpezu za praznik"

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - od jedne glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač i bulgur u nekoliko voda.

Isečemo luk na sitno i zapržimo ga u ulju zajedno sa isečenim na sitno šargarepom i paradajzom.

Dodajemo oprani pirinač i bulgur i mešamo dok pržimo - 7-8 minuta.

Solimo i posipamo biberom.

Dodajemo vrelu vodu da prekrije pirinač i kuvamo dok sastojci ne upiju vodu. Pirinač ne treba da bude potpuno gotov. Ostavljamo da se ohladi.

Odvojimo velike listove jedne kisele glavice i odstranimo debelu žilu na sredini.

Stavljamo listove kupusa jedan po jedan u tanjir, stavljamo u jedan kraj nadev i zavijamo sarmice, koje ređamo čvrsto u podmazanu posudu za pečenje.

Prelivamo sa još ulja i dolivamo malo vode.

Zapečemo u rerni dok posne sarme ne porumene i jelo ostane na masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: