Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče

Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k21
Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
27/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Sigurno smo da ni vi ne sedate za trpezu za Badnje veče bez ovih ukusnih sarmica"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kiseli kupus - 1 komad
  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • crni biber
  • čubar
  • so
  • ulje - 1/2 šolje
  • praziluk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite listove kupusa na dva dela. Očistite i iseckajte praziluk, a pirinač operite.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj šerpi, propržite praziluk sa crnim biberom i solju. Dodajte pirinač, sipajte alevu papriku, izmešajte i sipajte vruću vodu.

Dodajte suvo grožđe i začinite nadev za sarme od kupusa začinima. Skinite sa ringle. Sipajte po 1 supenu kašiku nadeva i uvijte ukusne sarmice.

Poređajt eu šerpu, sipajte vodu i pritisnite tanjirom. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Posne sarme od kupusa sa suvim grožđem za Badnje veče su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: