Kapama u đuvečarama

Kapama u đuvečarama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
250 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
4
"Vi je pripremite, a mi ćemo doći da vam pomognemo sa jelom, podeljeno ukusno jelo, je duplo ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2
  • svinjski vrat - 300 g
  • svinjske grudi - 300 g
  • pileći bataci - 4 komada (samo donji deo)
  • sirovi sudžuk - 1 potkovica
  • mleveno meso - 150 g
  • pirinač - 2 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • svinjska mast - 4 supene kašike
  • aleva paprika
  • biber - u zrnu
  • lovorov list
  • ulje
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Od kupusa odvojite 4 lista, a preostali sitno iseckajte u posudu. Isečeni kupus pospite alevom paprikom i promešajte.

U malo masti propržite iseckan luk i dodajte mleveno meso. Mešajte dok se ne izmrvi i stavite pirinač, čubar i prstohvat aleve paprike. Promešajte i skinite sa vatre.

Sa ovom smesom uvijte 4 sarme. Odvojite batake od kostiju i isecite meso na zalogaje.

Sudžuk isecite na veće komade. Na dno svake đuvečare stavite po jednu supenu kašiku masti. Pokrijte isečenim kupusom i poređajte od različitog mesa + jedna sarma u svako parče.

Stavite po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera. Ponovo stavite isečen kupus i sipajte vodu do sredine jela.

Pecite jedan sat na 200 stepeni, smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 3 sata.

MOji poklopci su sa otvorom i zato sam ispod njih prvo zatvorila folijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: