Kokošija kapama

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Kokošija kapama
Fotografije: Sophie Zidarova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
8
"Domaća kokoška, kiseli kupus i malo svinjetine za aromu - jedna kapama koja će vam bukvalno pomutiti um"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • krvavica - 500 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • maslac - 125 g
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • rasol - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo kokošku. Nakon toga je sečemo na porcije. Isečemo kiseli kupus sitno i dinstamo ga sa 2 supene kašike maslaca.

Kad se izdinsta, dodajemo alevu papriku i dobro promešamo.

Uzimamo đuvečaru i ređamo red kupusa, kokošku, kupus, svinjsko meso, kupus, krvavicu i završavamo kupusom.

Između redova stavljamo biber. Odozgo stavljamo lovorov list, vino i rasol (po želji možemo dodati so ako umesto rasola sipamo vodu).

Jelo pečemo u umerenoj rerni oko 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: