Način pripreme
Od kupusa odvojite 4 lista, a preostali sitno iseckajte u posudu. Isečeni kupus pospite alevom paprikom i promešajte.
U malo masti propržite iseckan luk i dodajte mleveno meso. Mešajte dok se ne izmrvi i stavite pirinač, čubar i prstohvat aleve paprike. Promešajte i skinite sa vatre.
Sa ovom smesom uvijte 4 sarme. Odvojite batake od kostiju i isecite meso na zalogaje.
Sudžuk isecite na veće komade. Na dno svake đuvečare stavite po jednu supenu kašiku masti. Pokrijte isečenim kupusom i poređajte od različitog mesa + jedna sarma u svako parče.
Stavite po jedan lovorov list i nekoliko zrna bibera. Ponovo stavite isečen kupus i sipajte vodu do sredine jela.
Pecite jedan sat na 200 stepeni, smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 3 sata.
MOji poklopci su sa otvorom i zato sam ispod njih prvo zatvorila folijom.