Beli keksići sa ratlukom

30/08/2018
"Ako se pitate čime da poslužite goste, napravite ove slatkiše - jedinstveni su!"
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano185
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, dodajemo rastopljenu mast, ulje, kiselo mleko, u njemu pomešamo prstohvat sode za hleb i na kraju prašak za pecivo.

Promešamo viljuškom da dobijemo loptu od testa, sipamo na brašnom posutu radnu površiinu i mesimo meko testo. Ratluk sečemo na komade.

Gotovo testo razvlačimo na pravougaonik, a njega sečemo na kockice. Na svaki stavljamo komad ratluka i uvijamo u rolat. Poređamo u pleh, obolžen papirom za pečenje.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vadimo i dok su još topli posipamo šećerom u prahu. Serviramo sa kafom ili sokom dragim gostima!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar