Roščići sa krem sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
31/08/2018
"Upozoravamo Opasno ukusne kiflice sa krem sirom - jedite samo na sopstveni rizik "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano430
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 700 - 800 g + za mešenje i razvijanje
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 2 komada
  • kvasac - 1 pakovanje
  • voda - 100 ml, topla
  • šećer - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • između kora
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • za nadev
  • krem sir - oko 140 g
  • za mazanje
  • belanca - 2 komada
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite maslac da omekša. Aktivirajte kvasac sa toplom vodom, malo brašna i šećera. Svi sastojci za testo se pomešaju, i zamesi se meko i nelepljivo testo. Lopta testa se maže uljem, pokriva se streč folijom i uvija se krpom da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.

Nakon toga se premesi i podeli na 8 jednakih loptica. Svaka lopta se razvija tanko oko 28 cm u prečniku i maže se (ja sam rukama, jer četka nije bila precizna) obilno maslacem.

Ređaju se jedna na drugu, dok se poslednja ne maže. Oklagijom se razvijaju sve zajedno još malo i kružnim nožem se iseče na 16 trouglova.

U široki kraj se stavlja malo krem sira i uvija se kiflica. Ređaju se u posude za pečenje postavljene papirom, mažu se belancem i posipaju se susamom.

Ostavljaju se oko 15-20 minuta da narastu. Za to vreme uključujete rernu da se zagreje na 190-200 stepeni. Peku se dok ne postanu zlatasti, oko 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar