Svinjska šnicla od vrata u tiganju sa italijanskim krompirom iz rerne

31/08/2018
"San svake šnicle od vrata je da bude pripremljena baš na ovaj način, časna kuvarska reč "
Priprema15 min.
Kuvanje4 min.
Ukupno19 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano673
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 2 komada, od vrata 200 g svaka
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica, ljuspasta
  • biber - 1/2 kašičice, sveže samleven
  • italijanski začini - 3 - 4 prstohvata, za gril
  • prilog
  • krompir - 1 kg
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 4 supene kašike
  • origano - 1 kašičica, suv
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • ruzmarin - 1 kašičica, suv
  • peperončini - 1/2 kašičice
  • so - ljuspasta
  • voda - 50 ml
  • parmezan - izrendan, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa prilogom, za njega će vam biti potrebno više vremena za pečenje u rerni.

Oljuštimo krompir, operemo tekućom vodom i osušimo ubrusom, isečemo na velike kocke ili na debele kriške.

U posudi pomešamo rastopljeni masalc, maslinovo ulje i sve suve začine i vodu. Promešamo i svaki krompir uvaljamo u smesu. Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Stavljamo u rernu na 200 stepeni i dok ne bude gotovo.

Prilikom serviranja posipamo rendanim parmezanom. Parmezan serviramo u posudi i svako sam odlučuje koliko će dodati, po izboru je.

Svinjske šnicle od vrata kupujem u vakum pakovanju. One su hladne i kad otvorimo paket, ostavljamo na sobnoj tempraturi oko 20-30 minuta. To je meso specijalnih životinja, hranjenih i gajenih na specijalan način.

Šnicla od vrata se odlikuje savršenim okruglim oblikom i iste je debljine, poslednje je izuzetno važno za pripremu jedne lepe šnicle.

Svaku šniclu namažemo tanko sa po jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Ostavljamo sa strane.

U posudi pomešamo začine. Italijanski začini za gril su: morska so, mleveni sušeni paradajz, smeđi šećer, suvi origano, suvi luk, suvi bosiljak, suvi beli luk, čili, suvi celer, mleveni susam, mlevena slačica, posipamo sveže samlevenim biberom, natrljamo rukama.

Ostavljamo na oko 10 minuta.

Ugrevamo tiganj na visokoj temperaturi i po izboru stavljamo šnicle. Smanjujemo temperaturu od devet stepeni na šesti stepen i kuvamo po 2 minut

a - Midium Rare, po strani /merimo vreme na satu/. Posolimo ljuspastom soli.

Vadimo iz tiganja, ostavljamo da odstoje 3 do 5 minuta i serviramo u društvu pečenih krompira. Dodatak, razume se, može biti i od povrća, pripremljenog na gril tiganju.

Stavljam slike kako izgledaju sirove šnicle od vrata, one su sa finom mrežom od masti u njima, koja prilikom pečenja nestaje i dobijamo raskošno pečenu šniclu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar