Ukusna jagnjeća sarma

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k328
Ukusna jagnjeća sarma
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"A neko voli jagnjeću sarmu baš ovako - prirodno, bez ikakvih preliva"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet, kuvane
  • mladi luk - 2 veze
  • pirinač - 3 šolje
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
  • nana - sveža
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvane iznutrice (bez džigerice) sitno isecite.

Stavite ih u pleh sa ugrejanim uljem, zajedno sa začinima, sitno iseckanim lukom i opranim pirinčem da se prže oko 5 minuta.

Dodajte 7 šolja bujona u kome ste kuvali, stavite jagnjeću maramicu odozgo i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kad pirinač upije bujon, izvadite pleh iz rerne i odmah uvijte aluminijumskom folijom da se popari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: