Mamina jagnjeća sarma

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Mamina jagnjeća sarma
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kla-si-ka!!! Prolećno vreme bez jagnjeće sarme je kao salata bez rakije"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iynutrice - od 1 jagnjeta
  • lovorov list - 1 komad
  • piment - 2 - 3 zrna
  • pirinač - 200 g, jasmin
  • mladi luk - 5 veza
  • luk - 1 glavica, star
  • mladi beli luk - 1 veza
  • nana - 1 veza, sveža
  • peršun - 1/2 veze
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • maslac - veća kockica
  • so - 1 kašičica
  • biber - nekoliko zrna, miks
  • PRELIV
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - oko 300 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice (bez džigerice) kuvajte dok ne budu gotove sa jednim lovorovim listom i 2-3 supene kašike pimenta. Džigericu poparite u toploj vodi 2-3 minuta ili dok ne pormeni boju. Izvadite i isecite na kockice. Bujon sačuvajte, izvadite lovorov list i zrna pimenta.

Iseckanu glavicu luka dinstajte u masti oko 2-3 minuta ili dok ne postane providan. Dodajte pirinač, promešajte i ostavite na umerenoj vatri dok ne postane staklen, uz neprestano mešanje. Dodajte iseckan mladi luk, alevu papriku, biber, so, nanu, peršun i kockice iznutrica.

Prelijte sa oko 600 ml bujona i ostavite na umerenoj vatri da se krčka oko 10 minuta. Nakon toga sipajte u namazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Pirinač ne treba da bude potpuno skuvan, nego malo hrskav.

Za to vreme pripremite preliv tako što umutite jaja, brašno, malo soli i kiselo mleko. Prelijte i pecite još 15 minuta ili dok preliv ne porumeni. Nakon toga je potpuno gotova.

Servirajte sa kuglom ceđenog kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: