Način pripreme
Iznutrice (bez džigerice) kuvajte dok ne budu gotove sa jednim lovorovim listom i 2-3 supene kašike pimenta. Džigericu poparite u toploj vodi 2-3 minuta ili dok ne pormeni boju. Izvadite i isecite na kockice. Bujon sačuvajte, izvadite lovorov list i zrna pimenta.
Iseckanu glavicu luka dinstajte u masti oko 2-3 minuta ili dok ne postane providan. Dodajte pirinač, promešajte i ostavite na umerenoj vatri dok ne postane staklen, uz neprestano mešanje. Dodajte iseckan mladi luk, alevu papriku, biber, so, nanu, peršun i kockice iznutrica.
Prelijte sa oko 600 ml bujona i ostavite na umerenoj vatri da se krčka oko 10 minuta. Nakon toga sipajte u namazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Pirinač ne treba da bude potpuno skuvan, nego malo hrskav.
Za to vreme pripremite preliv tako što umutite jaja, brašno, malo soli i kiselo mleko. Prelijte i pecite još 15 minuta ili dok preliv ne porumeni. Nakon toga je potpuno gotova.
Servirajte sa kuglom ceđenog kiselog mleka.