Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Janija»Seoski paprikaš sa leblebijom

Seoski paprikaš sa leblebijom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4731681k167
Seoski paprikaš sa leblebijom
Fotografije: Liudmila
1 / 4
13/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Seoski paprikaš sa leblebijom - vrlo jednostavno, ali ukusno i zdravo jelo."

Potrebni sastojci

  • leblebija - 400 g, iz konzerve
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • nana - suva
  • čubar
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Neumorni gurmani, predstavljam vam ovaj ukusan i zdrav paprikaš od leblebije.

Brzo se sprema i jede sa zadovoljstvom: Kada ste odlučili da skuvate nešto zdravo, a već ste kuvali sočivo i pasulj, onda je na redu leblebija.

Koristite konzervu od 400 grama, glavicu crnog luka sitno iseckanu, šargarepu takođe seckanu, paradajz, svež ili iz konzerve, lovorov list, so i alevu papriku, nanu i čubar u količinama po vašem ukusu .

Povrće dinstajte na tri kašike ulja, dodajte leblebije i začine, kašiku brašna i sve to prelijte sa toliko vode da prekrije namirnice.

Posni paprikaš kuvajte na laganoj vatri desetak-petnaestak minuta, a po gašenju dodajte još malo čubra, ne dodajem peršun - po meni ne odgovara ovom jelu.

Seoski paprikaš sa leblebijom - vrlo jednostavno, ali ukusno i zdravo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: