Način pripreme
Neumorni gurmani, predstavljam vam ovaj ukusan i zdrav paprikaš od leblebije.
Brzo se sprema i jede sa zadovoljstvom: Kada ste odlučili da skuvate nešto zdravo, a već ste kuvali sočivo i pasulj, onda je na redu leblebija.
Koristite konzervu od 400 grama, glavicu crnog luka sitno iseckanu, šargarepu takođe seckanu, paradajz, svež ili iz konzerve, lovorov list, so i alevu papriku, nanu i čubar u količinama po vašem ukusu .
Povrće dinstajte na tri kašike ulja, dodajte leblebije i začine, kašiku brašna i sve to prelijte sa toliko vode da prekrije namirnice.
Posni paprikaš kuvajte na laganoj vatri desetak-petnaestak minuta, a po gašenju dodajte još malo čubra, ne dodajem peršun - po meni ne odgovara ovom jelu.
Seoski paprikaš sa leblebijom - vrlo jednostavno, ali ukusno i zdravo jelo.