Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa krtim mesom

Vinski kebap sa krtim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Vinski kebap sa krtim mesom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Klasično jelo, čiji smo zakleti obožavaoci"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 4 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/2 glavice
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • belo vino - 1 šolja
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 - 6 komad, u zrnu
  • piment - 2 - 3 komada, u zrnu
  • beli luk - 2 - 3 čena (izgnječen)
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo meso na male komade, nakon toga dinstamo u masti. Kad omekša meso dodajemo prethodno samlevene u blenderu luk, zelenu papriku, celer i šargarepu.

Kad se povrće izdinsta i omekša, dodajemo paradajz pire, brašno i alevu papruku.

Prelivamo jelo sa jednim litrom vode i vinom, posolimo i ostavljamo da vri na tihoj vatri zajedno sa lovorovim listom, izgnječenim belim lukom, pimentom i biberom.

Kad skinemo sa vatre posipamo sitno isečenim peršunom (po želji). Za prilog se prepourčuje krompir pire, može i pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: