Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Vinski kebap sa kačamakom

Vinski kebap sa kačamakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Vinski kebap sa kačamakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
11/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Probajte na naš način - umesto sa pire krompirom - sa kačamakom i posle ćemo odlučiti gde da nam pošaljete zahvalnost"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • vino - 80 ml
  • kačamak - 1/2 pakovanja
  • sir
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Izdinstajte ga u ulju nekoliko minuta.

Dodajte sitno isečen luk i beli luk. Promešajte dok luk ne postane prozračan. Stavite brašno, alevu papriku i začine.

Sipajte vino i toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke (ako volite više sosa, sipajte još).

Kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Za to vreme napravite kačamak (prema uputstvu na pakovanju).

Dodajte mu malo maslaca i sira. Promešajte dobro i rasporedite u kalupe za mafine.

Ostavite da se ohlade i servirajte ih sa vinskim kebapom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: