Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Vinski kebap sa piletinom

Vinski kebap sa piletinom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Vinski kebap sa piletinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Izazivamo vas da spremite vinski kebap, ali sa pilećim mesom i posle da nam kažete koliko vam se svideo!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g, file
  • šaragrepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se opere, osuši i iseče na komadiće. Zaprži se u dubokom tiganju ili šerpi i prebacuje se na kratko u drugu posudu.

U istoj masnoći se dinsta povrće isečeno na sitno i nakon toga u njega se dodaje vino. Stavlja se pileće meso i začinjava se začinima.

Jelo se ostavlja da se krčka još desetak minuta na vatri i sklanja se. Može da se servira uz pirinač ili krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: