Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Vinski kebap sa krompirom

Vinski kebap sa krompirom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Vinski kebap sa krompirom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Atraktivan, prijatnog mirisa, neodoljiv vinski kebap sa kormpirom traži društvo za ručak, moli samo ozbiljne pozive"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 450 g, od kolenice
  • luk - 2 glavice, crni
  • paradajz pire - 1 kašika
  • belo vino - 200 ml
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 20 g
  • so - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • lovorov list
  • origano - 1 kašičica
  • peršun
  • krompir - 5 - 6 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 30 g
  • so - 1 kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju na kratko zapržite meso isečeno na krupne kocke. Dolivate vino i pokrivate poklopcem dok ne ispari.

Dolivate 500 ml tople vode, stavljate poklopac i dinstate meso dok ne bude gotovo - oko 60 minuta. Ako je neophodno dolivate još tople vode.

Nakon toga u drugom tiganju u maslacu i malo ulja zapržite luk i nakon što on omekša dodajete brašno.

Dodajete paradajz pire, alevu papriku i mešate brzo.

Dolivate bujon 2 kutlače, jednu po jednu u zapršku.

Prebacujete zapršku u meso, dodajete začine i kuvate još 30 minuta.

Krompir kuvate oljušten.

Dok je još topao dobro ga pasirate, dodajući toplo mleko i maslac.

U tanjiru u prstenu oblikujete od krompira na dva mesta dve male gomilice.

Sa obe strane im sipate kebap i ukrašavate peršunom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: