Vinski kebap sa teletinom

12/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Konačno su nam poslali i dobar recept za vinski kebap sa mekanim telećim mesom, a ne pamtimo još otkad maštamo o njemu. Neverovatan je, veoma ukusan i veoma, veoma aromatičan"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • brašno - 2 kašike
  • crno vino - 80 ml
  • paradajz - 400 g, konzerva
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 1 kašičica
  • so - po želji
  • ulje - 50 ml
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa uljem propržite sitno iseckan luk zajedno sa mesom, iseckanim na male komadiće. Posipajte so i brašno.

Isipajte prethodno isitnjen paradajz, dodajte vino i još oko 500 ml vode, pa ostavite da proključa.

Dodajte rendni beli luk, lovorov list i biber. Za ljubitelje čubra, možete dodati i prstohvat mlevenog čubra.

Ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 30 - 40 minuta, dok se meso ne skuva i ne omekša. U drugoj posudi skuvajte pirinač sa 3 šolje posoljene vode.

Kebap je spreman za serviranje!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti