Sač sa mariniranom svinjetinom i povrćem

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
04/09/2018
"Ima nešto što se nikad ne zaboravlja - prvi poljubac, prvi sač sa mariniranom svinjetinom i povrćem "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano313
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • krompir - 3 - 4 srednja krompira
  • crvene paprike - 2 komada
  • tikvica - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • čubar - 1 kašika
  • začin od povrća - 2 kašike
  • peršun
  • za marinadu
  • soja sos - 8 kašika
  • biber
  • med - 1 kašika
  • ulje - 10 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na krupne parčiće i mariniramo ga u smesi od 5 kašika ulja, 4 kašike soja sosa i medom na nekoliko sati.

Krompir, tikvice, šargarepe i luk očistimo i isečemo na kolutove.

Crvene paprike operemo očistimo od semenki i takođe isečemo ali na tanke kolutove.

Na dno sača sipamo ulje i dodamo svo povrće u koje smo pre toga dodali 2 kašike pikantine.

Skroz odozgo poređamo kolutove paprike i posipamo čubrom.

Preko svega toga poređamo i mariniranu svinjetinu.

Stavljamo sač u rernu i pečemo dok ne bude gotovo dok s vremena na vreme mešamo.

Serviramo, dok je sač još topao, sa peršunom isečenim na sitno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar