Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela pod sačem»Sač sa piletinom i svinjetinom

Sač sa piletinom i svinjetinom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sač sa piletinom i svinjetinom
Fotografije: Minna i Liubo
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li je neko gladan? Zovite društvo, sam čovek ne može sve"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • pileće meso - 500 g
  • paprike - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kiseli krastavćići - 2 komada
  • pečurke - 100 g, očišćene
  • luk - 2 glavice, crni
  • tikvice - 1 komad, po želji
  • paradajz pire - 250 g
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • beli luk - čenovi po ukusu
  • soja sos - 100 ml
  • so
  • biber
  • ljute paprike - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite beli luk i pomešajte sa soja sosom, uljem odokativno, malo vode i biberom. Sa ovom marinadom začinite isečene ivice pilećeg i svinjskog mesa i ostavite na nekoliko sati.

Nakon toga ugrejte sač i lepo ga namažite. Stavite svinjetinu da se prži, izvadite i dodajte piletinu, takođe da se proprži.

Nakon toga dodajte očišćeno i isečeno povrće sve pomešajte sa paradajz pireom. Nakon što povrće omekša, vratite svinjetinu.

Nakon 5-8 minuta skinite sač sa piletine i svinjetine i začinite začinima. Servirajte topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: