Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela pod Sačem»Sač sa piletinom, svinjetinom i povrćem

Sač sa piletinom, svinjetinom i povrćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Sač sa piletinom, svinjetinom i povrćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
23/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Bogat sač sa piletinom, svinjetinom i povrćem - uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g
  • svinjski but - 500 g
  • pileće šnicle od bataka - 500 g
  • tikvice - 2 komada
  • paprika - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 4 komada
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste svinjskog mesa se pripremaju u porcije/šnicle.

U tiganju se zagrejva ulje. Svinjsko meso se zapeče sa svih strana i poređa se u sač.

Dodaje se i pileće meso u sirovom stanju. Luk se očisti i seče na polumesece.

Pečurke se operu i iseku na kriške. Paprike se operu i očiste od semenki.

Seku se na trake. Tikvice se operu i oljušte. Iseku se na kriške.

Pripremljeno povrće se raspoređuje u sač.

Začinjava se solju i biberom.

Preliva se preostalom masnoćom od pečenja svinjskog mesa.

Dodaje se pola prsta vode. Stavlja se poklopac od sača.

Ubaci se u rernu i zatvara se na oko 120-150 minuta.

Sač sa piletinom, svinjetinom i povrćem je prste da poližeš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Niste napisali na koliko se stepeni kuva u rerni?
01.06.2022 01:22