Dinstani petao

04/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Podrazumeve se da ćete da ga servirate sa čašom crnog vina "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Petao se iseče na porcije i stavlja se u zagrejanu mast. Dodaju se isečene šaragrepe i luk i meša se. Dodaje se i konjak. Nakon nekoliko minuta se dodaje i vino, brašno razmućeno s paradajz pireom, začini i 100 ml vode.

Kuva se na tihoj vatri dok meso ne omekša. Dodaju se i pečurke izdinstane na maslacu i kuva se dodatno.

Na kraju se dodaje i isečen peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar