Petao sa pirinčem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Petao sa pirinčem1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
7
"Probaćete i dopašće vam se, ali baš će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • petao - 1 komad
  • papirke - 3 komada
  • praziluk - 2 struka
  • maslac
  • biber - 5 - 6 zrna
  • aleva paprika
  • so
  • majoran
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i potopite ga u vodu. Dobro očišćenog petla skuvajte sa začinima u oko 1, 5 l vode.

Nakon što skuvate petla, izvadite ga i ocedite. Pirinač prebacite u nauljeni pleh, a tu stavite i nasečeno povrće. Odozgo, preko svega, stavite petla i sve prelijte sa 2 šolje bujona.

Pospite začinima i pecite u zagrejanoj rerni na 200 ste peni, dok ne bude gotovo. Kada je petao ispečen sa gornje strane, okrenite ga, da bi dobio koricu i sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: