Način pripreme
/undefined /undefined /undefined /undefined Oljuštite krompir i isecite ga na veoma tanke krugove (možete da koristite ljuštilicu za krompir).
Postavite dno odgovarajuće posude za pečenje papirom. Pospite obilno narenadnim parmezanom po celom dnu posude. Odozgo naređajte tanak sloj krompira. Poprskajte maslinovim uljem.
Stavite posudu u zagrejanu rernu i zapecite krompir, dok ne omekša i ne dobije blagu zlatastu preplanulost. Izvadite posudu iz rerne i blago ohladite.
Očistite spanać i izdinstajte ga 5-6 minuta sa malo maslinovog ulja dok ne omekša.
Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte isečen paradaju. Kuvajte 3-4 minuta i dodajte mleveno meso, nakon što ga iskidate na mrvice. Kuvajte dok meso ne promeni boju.
Preko kore od krompira rasporedite nadev od mlevenog mesa, odozgo rasporedite izdinstan spanać i skroz odozgo poređajte krugove mocarele. Začinite solju i univerzalnim začinom. Pomoću papira uvijte u rolat.
Prebacite rolat u posudu za pečenje postavljenu papirom i sklonite papir iz nje (onaj koji je korišćen pri pečenju).
Dopecite rolat u zagrejanoj rerni 10-13 minuta dok se ne dobije braon-zlatasta preplanulost. Pre nego što je gotovo pospite rolat narendanim kačkavaljem i nakon što se kačkavalj rastopi rolat je gotov!
Pre serviranja pospite listićima svežeg peršuna.