Način pripreme
Isecite svinjetinu zato što treba da dobijete jednu veliku šniclu. Dobro izlupajte i začinite solju i biberom. Isecite na tanke šnicle pileći file i lepo izlupajte.
Pripremite jedan veliki omlet od jaja, ostavite da se ohladi. Isecite sitno luk i dinstajte u masnoći. Dodajte džigerice, kuvajte nekoliko minuta i na kraju dodajte smesu od povrća. Ostavite nadev da se ohladi.
Na veliku šniclu stavite omlet. Nakon toga poređajte pileće šnicle, a preko njih rasporedite smesu od povrća. Uvijte u rolat i vežite koncem. Slani rolat stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažite masnoćom i u pleh sipajte 100 ml vode. Pokrijte dobro aluminijumskom folijom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 40 minuta.
Skinite foliju i pecite rolat dok ne dobije zlatnu koricu. Servirajte sa kuvanim jajima i salatom po izboru.
Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom je gotov.