Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Punjena skuša ispod folije

Punjena skuša ispod folije

ZoriZori
Guru
8792805k
Punjena skuša ispod folije
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Punjena skuša se poslužuje sa sezonskom salatom po izboru. Jednostavna i ukusna večera!"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • kromid luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • sterilisani paradajz - 200 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 prstohvat
  • bosiljak - 3 supene kašike, naseckan, sveži listovi
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuša se očisti od krljušti, peraja i iznutrica, dobro se opere i posipa spolja i iznutra u stomaku solju i crnim biberom.

Luk se krupno nasecka i dinsta se 10-15 minuta u ulju na tihoj vatri ispod poklopca.

Zatim se dodaju šargarepa narendana na krupno rende i oljušten i naseckan paradajz i posipa se s malo soli i smeđeg šećera.

Nadev se ostavlja još nekoliko minuta na smanjenoj ringli i pre nego što se isključi, dodaju se naseckani čenovi belog luka i nekoliko listića svežeg bosiljka.

Skuša se prebacuje u blago nauljenu tepsiju i njen stomak se puni nadevom od luka, šargarepe i paradajza.

Tepsija se pokriva aluniijumskom folijom i stavlja se u prethodno azgrejanu rernu na 180 stepeni na otprilike 25 minuta.

Prečena riba se poslužuje sa sezonskom salatom po izboru.

Punjena skuša ispod folije je veoma ukusna.

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za skušu sa sos paradajzom i skušu na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: