Način pripreme
Skuša se očisti od krljušti, peraja i iznutrica, dobro se opere i posipa spolja i iznutra u stomaku solju i crnim biberom.
Luk se krupno nasecka i dinsta se 10-15 minuta u ulju na tihoj vatri ispod poklopca.
Zatim se dodaju šargarepa narendana na krupno rende i oljušten i naseckan paradajz i posipa se s malo soli i smeđeg šećera.
Nadev se ostavlja još nekoliko minuta na smanjenoj ringli i pre nego što se isključi, dodaju se naseckani čenovi belog luka i nekoliko listića svežeg bosiljka.
Skuša se prebacuje u blago nauljenu tepsiju i njen stomak se puni nadevom od luka, šargarepe i paradajza.
Tepsija se pokriva aluniijumskom folijom i stavlja se u prethodno azgrejanu rernu na 180 stepeni na otprilike 25 minuta.
Prečena riba se poslužuje sa sezonskom salatom po izboru.
Punjena skuša ispod folije je veoma ukusna.
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za skušu sa sos paradajzom i skušu na roštilju.