bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Mekana jagnjetina ispod folije

Mekana jagnjetina ispod folije

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k9091k
Mekana jagnjetina ispod folije
Fotografije: Jozlyam Kadirova
03/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije4
"Pogledajte koji je tajni sastojak za najmekšu jagnjetinu"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - do 2 kg
  • univerzalni začin - za jagnjetinu
  • pivo - 2 čaše
  • voda - 1 čaša
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na krupnije komade i začinite ih univerzalnim začinom i uljem.

Umesto univerzalnog začina, za jagnjetinu možete koristiti začine koji su po vašem ukusu.

Odgovara nana, malo kumina, bosiljak, ruzmarin, so, biber, aleva paprika, korijander.

Komade jagnjetine poređajte u nauljeni pleh sabijeno jedan uz drugi. Sipajte pivo i vodu i sve dobro upakujte folijom.

Stavite sočnu jagnjetinu da se peče na 180 stepeni oko 2 sata.

Sklonite foliju i pecite još otprilike 1 sat, dok mekana jagnjetina ispod folije ne postane zaista mekana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: