Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Mekana jagnjetina ispod folije

Mekana jagnjetina ispod folije

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Mekana jagnjetina ispod folije
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Pogledajte koji je tajni sastojak za najmekšu jagnjetinu"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - do 2 kg
  • univerzalni začin - za jagnjetinu
  • pivo - 2 čaše
  • voda - 1 čaša
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetinu isecite na krupnije komade i začinite ih univerzalnim začinom i uljem.

Umesto univerzalnog začina, za jagnjetinu možete koristiti začine koji su po vašem ukusu.

Odgovara nana, malo kumina, bosiljak, ruzmarin, so, biber, aleva paprika, korijander.

Komade jagnjetine poređajte u nauljeni pleh sabijeno jedan uz drugi. Sipajte pivo i vodu i sve dobro upakujte folijom.

Stavite sočnu jagnjetinu da se peče na 180 stepeni oko 2 sata.

Sklonite foliju i pecite još otprilike 1 sat, dok mekana jagnjetina ispod folije ne postane zaista mekana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: