Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Smeđi pirinač sa maslinama u rerni

Smeđi pirinač sa maslinama u rerni

Smeđi pirinač sa maslinama u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Posno, izuzetno ukusno i zdravo - idealno jelo za ručak ili laganu večeru!"

Potrebni sastojci

  • smeđi pirinač - 1 šolja
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • masline - 15 komada
  • maslinovo ulje
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče se natopi smeđi pirinač. Sledećeg dana se ocedi, opere se dobro.

Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se sitno isečen luk, šargarepa, oljuštena i isečena na parčiće. Nakon što se izdinstaju, sipamo pirinač da se zaprži, meša se drvenom kašikom. Dodaje se narendan paradajz, aleva paprika, meša se i sipamo vrelu vodu u odnosu 1:3.

Začinjava se sa malo soli, bibera, origana. Ostavlja se na tihoj vatri da se kuva 10 minuta. Isključuje se i prebacuje u smesu od pirinča u posudi za pečenje. Odozgo se rasporede masline.

Stavlja se u rernu i ukljuuje se na 180 stepeni jedan sat dok pirinač ne bude gotov.

Serviramo sa svežim peršunom. Ukusno i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: