Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pršuta»Sušeni file sa mnogo začina

Sušeni file sa mnogo začina

Eli NikolaevaEli Nikolaeva
Početnik
8137
Sušeni file sa mnogo začina
Fotografije: Dayana Nikolova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Što je file ukusniji i aromatičniji, popićete više crnog vina sa prijateljima i njega za meze"

Potrebni sastojci

  • ribić - 2 kg
  • so - 100 g, krupnija
  • sirće - 50 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • čubar - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 3 supene kašike
  • korijander - 1/4 supene kašike, mleven
  • biber - 1/2 supene kašike
  • kumin - 1/4 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Filee posipamo krupnijom solju i ostavljamo na 24 ata da odstoje. Drugog dana operemo rastvorom od sirćeta i vode. Ostavljamo da se ocede.

Čenove belog luka iseckamo sa malo soli i namažemo filee. Pomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine.

Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: