Način pripreme
Očistimo luk i sitno ga naseckamo. Mašinicom sameljemo jednaku količinu svinjskog i telećeg mlevenog mesa. Pomešamo obe vrste mlevenog mesa. Mleveno meso stavljamo u tepsiju.
Stari hleb naseckamo na zalogaje i zapečemo u dvopek u rerni. Potrebne su nam 2 kriške. Izdrobimo ih u mrve. Unutra u mleveno meso dodajemo mrvice hleba. Dodajemo crni biber po ukusu. Takođe po ukusu stavljamo i ljutu alevu papriku, majčinu dušicu i origano, beli luk u prahu, kumin. Razbijemo dva jaja. Umesimo mleveno meso sa drugim proizvodima koje smo veoma dobro stavili.
Stavljamo ga na kratko u frižider pokriveno folijom. Raširimo mleveno meso u debljinu od otprilike 2 cm na vlažnoj krpi u oblik pravougaonika. Treba da bude veličine tepsije u kojoj će se peći rolat.
Skuvamo jaja u odgovarajućoj posudi dok ne budu tvrda. Ogulimo jaja.
Skuvamo šargarepu koju smo prethodno očistili. Šargarepu naseckamo na ivice.
Marinirane krastavčiće takođe sečemo na ivice. Po dužini ređamo jedne za drugim jaja, šargarepu i krastavčiće. Rolat uvijamo pomoću krpe.
Tepsiju podmazujemo uljem. Stavljamo rolat sa rubom ka dole u tepsiju u kojoj ćemo peći. Sa obe strane rolata sipamo bujon i zalivamo uljem. Odozgo posipamo sa malo prezli. Uvijamo folijom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 40 minuta. narendamo kačkavalj na rende. Vadimo rolat i posipamo ga kačkavaljem i pečemo 10 minuta dok ne bude gotov. Kada se malo ohladi, sečemo ga i serviramo.
Ako ti se recpt dopado, probaj i naše druge ukusne predloge za rolat Stefani, rolat Stefani po isprobanom receptu ili ovaj ukusni rolat sa mlevenim mesom.