Način pripreme
Meso isečemo na komadiće i naprskamo uljem i soja sosom, promešamo i ostavljamo da odstoji oko sat vremena.
Sač dobro ugrejte na vatri sa 4-5 supenih kašika ulja i u njega stavite meso da prži. Promešajte i kuvajte oko 20 minuta. Kad porumeni, izvadite meso u jedan pleh. Dok se meso kuva, dodajemo sledeći sastojak i tako do kraja. Šargarepu sečemo na pola i svaku kriške po dužini. Na isti način i dve mlade tikvice. Stavljamo ih u sač posle mesa.
Pržimo redom i posebno, šargarepu, tikvice, paprike i vadimo u pleh sa mesom. Povrće pržimo 4-5 minuta i to je dovoljno da se isprži - em nisu sirovi, em su hrskavi.
Stavljamo i luk da se prži, isečen na krugove i nakon toga stavljamo i 2-3 čena belog luka, isečenih na kolutove. Kad izvadimo luk, dolazi red na pečurke, isečene na kriške. Svo povrće posipamo sa malo soli i mlevenog bibera.
Kruške sečemo na po 5-6 krišaka i glaziramo ih u saču, a na kraju i nekoliko žutih, kiselkastih, sitnih šljiva, da se i one isprže malo. Voće izvadimo u poseban tanjir.
Na kraju propržimo i dva paradajza, isečena na kriške, okrećemo sa obe strane dok ne dobiju lepu boju i dok ne omekšaju. Posipamo sa malo soli i svežim čubrom. Pažljivo vadimo na tanjir. Meso promešamo u plehu sa tikvicama, paprikama, šargarepom, pečurkama i lukom.
Polovinu vraćamo u sač dok je još topao, stavljamo nekoliko šljiva, krišaka krušaka i paradajz, a nakon toga i drugi deo mesa sa povrćem i ponovo kriške, šljve i paradajz.