Brze tikvice sa bulgurom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/09/2018
"Aromatično jelo od povrća sa omiljenim tikvicama Kako da ga čovek ne proba?"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 353
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se oljušte i iseku na ne mnogo male zalogaje. Ostalo povrće se iseče na male kocke.

U zagrejanom ulju se zaprži luk, šargarepa i paprika. Dodaju se tikvice i malo nakon toga se stavlja aleva paprika. Meša se dok sastojci blago ne porumene.

Nakon toga ide red paradajza i prethodno opranog bulgura i ponovo se dobro meša. Dodaje se so po ukusu. Na kraju se naliva voda tek toliko da prekrije.

Kada voda provri, ringla se smanjuje i ostavlja se da se krčka. S vremena na vreme se meša da se ne zalepi.

Nakon što je sve skuvano dodaje se usitnjena mirođija.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar