Način pripreme
Prethodno izdubite tikvice (sačuvajte poklopce) i isecite unutrašnjost na sitno.
Isecite luk i beli luk na sitno. Poređajte izdubljene tikvice u posudu za pečenje ili kalup za kolač, ako im veličina dozvoljava.
Poprskajte uljem, posolite i stavite u rernu na 180 stepeni da se zaoeku oko 30 minuta.
U međuvremenu skuvajte u posoljenoj vodi bulgur oko 10 minuta.
Ocedite u ostavite sa strane.
Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi u tiganju na ringli. Zapržite luk i beli luk oko 2 minuta dok ne omekšaju. Dodajte isečenu unutrašnjost tikvica i kuvajte dok ne ispari tečnost ili oko 10 minuta.
Dodajte mleveno meso i izdrobite ga na mrvice dok ga pržite. Na kraju dodajte bulgur, začinite bibero, kuminom i solju.
Kuvajte nadev oko 10 minuta, i sklonite sa ringle. Napunite zapećene tikcice nadevom i poklopite poklopcima.
Ako vam ostane nadev možete da ga sipate oko punjenih tikvica u posudu za pečenje.
Pecite punjene tikvice sa bulgurom i mlevenim mesom u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.