Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene bulgurom i fidom

Tikvice punjene bulgurom i fidom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Tikvice punjene bulgurom i fidom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Pogledajte kako da pripremite najukusnije vegetarijanske punjene tikvice"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • bulgur - 200 g, sa fidom
  • luk - 3 supene kašike, pržen
  • beli luk u prahu - 1 supena kašika
  • lovorov list - 3 komada
  • kurkuma - 1/4 supene kašike
  • crni kumin - 1/2 supene kašike
  • mirođija - 1 veza
  • so
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice dobro operemo.

Skidamo drške i isečemo na pola po dužini.

Iz svake polovine tikvica izvadimo unutrašnjost kašikom i poređamo u duboki pleh.

Tikvice prelivamo vodom i dinstamo 40 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.

Bulgur sa fidom prelivamo hladnom vodom na 20 minuta.

Maslinovo ulje ugrevamo u vok tiganju.

Dodajemo natopljeni bulgur sa fidom.

Dobro promešamo 3 minuta, nakon toga postepeno prelivamo sa 4 šolje mlake vode.

Dodajemo sitno izmrvljen lovorov list, crni kumin, kurkumu i so.

Dobro promešamo, bulgur kuvamo dok ne bude polugotov.

Smesu skidamo sa vatre i ostavljamo 20 minuta da se ohladi.

Svaku dinstanu tikvicu napunimo smesom sa bulgurom.

Preko svake ukusne punjene tikvice se stavlja komadić od 1/4 tikvice.

Ne dodaje se voda, jer se koristi ona od dinstanja tikvica.

Tikvice punjene bulgurom i fidom se peku 40 minuta na 200 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: