Način pripreme
Aktiviramo kvasac tako što ga pomešamo u toplom svežem mleku sa šećerom i ostavljamo na kratko da se aktivira. Sa kvascem i ostalim sastojcima zamesimo meko testo. Pokrivamo krpom i ostavljamo da nadođe.
Pripremamo nadev. U tiganju ugrevamo ulje i sipamo sitno iseckan luk da se prži, skidamo sa vatre i pomešamo sa alevom paprikom. Ostavljamo da se ohladi.
U posudu izrendamo kuvani krompir, dodajemo rendani sir, origano i porpženi luk. Dobro promešamo nadev, da se sastojci pomešamu. Nadošlo testo podelimo na 10 loptica.
Svaku razvučemo na elipsu. U jednoj strani sečemo 4-5 trakica, a u drugi kraj stavljamo mali deo nadeva. Uvijamo roščiće, poređamo u namazan pleh.
Odozgo lepo namažemo umućenim žumancem i posipamo semenkama. Stavljamo u hladnu rernu i uključujemo na 180 stepeni. Dok se rerna ugreva, roščići nadolaze još jednom, pečemo dok ne porumene.