Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pečurke sa svinjetinom u đuvečari

Pečurke sa svinjetinom u đuvečari

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Pečurke sa svinjetinom u đuvečari
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"U ovu đakoniju u đuvečari bismo dodali i malo pirinča - eto tako, za raskoš"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od plećke
  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 400 g, iz konzerve + prstohvat šećera
  • crno vino - 100 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • aleva paprika
  • brašno - 1 kašika
  • bujon - 1 od pečuraka, da vri u 500 ml vode
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće i zapecite u tiganju sa svih strana. Prebacite meso u đuvečaru. Luk i šargarepu isecite na kocke, pečurke na deblje kriške, beli luk na sitno.

U istom tiganju izdinstajte povrće dok ne omekša, u njega dodajte brašno, alevu papriku i paradajz. Kad provri prebacite smesu u meso u đuvečari i dolijte bujon i vino.

Začinite biberom i peršunom. Stavite u rerni da se peče oko sat. Servirajte sa svežim peršunom i garnirungom po želji!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: