Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Sočivo sa svinjetinom u đuvečari

Sočivo sa svinjetinom u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Sočivo sa svinjetinom u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
09/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Iskreno, nije nam palo na pamet da napravimo svinjetinu sa sočivom, pri tom u đuvečari. Sad shvatamo koliku smo veliku grešku napravili i planiramo veoma brzo da je ispravimo"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 350 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • so
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paprike - 2 - 3 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sočivo ali ne potpuno. Isecite meso na kockice i zapržite ga. Dodaje mu redom isečeno povrće.

Dodajte pire, začine i oceđeno sočivo. Sipajte smesu u đuvečaru, dodajte paprike i nalijte toplu vodu, jedan prst iznad sastojaka.

Promešajte dobro. Pecite jelo na 200 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: