Način pripreme
U šerpu staviti svinjske uši, pa ih preliti vodom. Ostaviti ih da provre, uz povremeno uklanjanje pene. Kada prođe 5-10 minuta, staviti sve sastojke i ostaviti da se uši skuvaju u potpunosti.
U međuvremenu pripremiti mleveno meso. Staviti ga u posudu, pa ga posoliti i pobiberiti. Sve dobro sjediniti, prekriti providnom folijom i ostaviti sa strane.
Krastavce naseći na kolutiće, a kačkavalj na tanke trake.
Skuvane uši izvaditi pa u jedno ređati sastojke, kako sledi - kiseli krastavci, kačkavalj, pa mleveno meso. Proces ponoviti još jednom. Odozgo staviti i drugo skuvano uvo.
Na radnu površinu staviti aluminijumsku foliju i staviti punjene svinjske uši, pa ih dobro umotati.
Stegnuti ih odozgo i providnom folijom nekoliko puta. Staviti svinjske uši u kesu za pečenje, pa u šerpu sa vodom. Kesu pritisnuti tanjirom.
Kuvati uši 40-50 minuta.
Izvaditi ih, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti ih u frižideru da prenoće.
Nakon toga, ukloniti kesu za pečenje, providnu i aluminijumsku foliju i naseći ih na kriške.