Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovan kravlji sir

Pohovan kravlji sir

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Pohovan kravlji sir
Fotografije: Vanya Blagoeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Najvoljenije meze - prženi krompir i pohovani kačkavalj imaju ozbiljnog konkurenta - ove pohovane sireve"

Potrebni sastojci

  • kravlji sir - 250 - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • prezle - 4 - 5 supenih kašika
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sir isečemo na komade, gledamo da ne budu mnogo debeli.

U posudi razbijemo jaja i lepo ih umutimo žicom. U drugu posudu stavljamo brašno i u treću posudu - prezle i dva prstohvata aleve paprie, lepo promešamo.

Ugrevamo ulje u tiganju. Uzimamo jedan sir i potopimo ga u brašno, u jaja i u prezle sa biberom. Ponavljamo tri puta i stavljamo u tiganj.

Ovako uradimo sa celom količinom sira.

Pržimo dok ne porumeni.

Sir je odlično meze za rakiju i pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: