Pohovan sir sa pivom i prezlama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/06/2018
"Pohovani sir sa... toliko reči, umesto da napišu samo savršeno meze za pivo i vino "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 500 g
  • ulje - 3 šolje
  • pivo - 100 ml
  • jaja - 4 - 5 komada
  • prezle - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Žumanca umutimo sa pivom i postepeno sipamo brašno dok se ne dobije gusta kaša.

Belanca umutimo u sneg sa prstohvatom soli i veoma pažljivo dodajemo u smesu od žumanaca.

U dubokom tiganju zagrevamo ulje, a sir koji je stajao u frižideru bar 20 minuta, isečemo na male pravougaonike.

Svako parče uvaljamo u smesu i nakon toga u prezle i pržimo dobro sa obe strane. Već pripremljen sir ocedimo na kuhinjskom ubrusu.

Servirajte dok je toplo i sa mekom unutrašnjošću.

Evo i nekoliko saveta za recept:

1. Ako vam se sir koji koristite učini slaniji možete da ga natopite petnaestak minuta u svežem mleku;

2. Ako sir, koji ćete koristiti, nije domaći, možete da uvijete svako parče sira u koru za pitu, jer ako to ne uradite, velike su šanse da se parče sira raspadne prilikom prženja.

3. Kada pržite sir, ne uključujte ringlu na najveću temperaturu, da ga ne prepržite. Kada se zarumeni sa obe strane, gotov je.

Brzo bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar