Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohvani kačkavalj sa prilogom od pohovanih paprika

Pohvani kačkavalj sa prilogom od pohovanih paprika

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pohvani kačkavalj sa prilogom od pohovanih paprika3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Samo sa pravim, lepim kačkavaljem ćete napraviti ovaj ukusni pohovani kačkavalj, a dodatak ostavljamo vama da odlučite"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 300 g, tvrd
  • prezle - za pohovanje
  • jaja - oko 8 - 9 komada
  • paprike - 6 komada, crvene, pečene ili odmrznute
  • ulje - za prženje, može i maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isečemo na pliče debljine oko 1.5 cm. U posudu stavljamo prezle, a u drugoj umutimo jaja žicom. Svako parče kačkavalja potopimo prvo u jaje, posle u prezle, pritisnemo malo rukom da se prezle lepo zalepe.

To ponavljamo oko 4 puta da dobijemo lep sloj smese za pohovanje. Poređamo u ravan tanjir i ostavljamo na oko 20-30 minuta u zamrzivač.

Za to vreme pripremamo crvene paprike za pohovanje, prvo ocedimo vodu, osušimo dobro ubrusom.

Potopimo u umućeno jaje, posle u prezle i na kraju u jaja. Pržimo u ugrejanom ulju na umerenoj vatri. Vadimo na ubrus da se ocedi višak masti.

Nakon određenog vremena u zamrzivaču pohujemo i kačkavalj dok ne dobije zlatnu boju. Vadimo i stavljamo na ubrus.

Prilog: Domaća turšija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: