Škembe za dušu sa zaprškom od svežeg mleka i jaja

18/09/2018
"Eh, ponekad je sve što je duši potrebno jedna ukusna škembe čorba i veran prijatelj sa kojim ćeš je podeliti "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • škembići - 1 kg, teleći
  • luk - 2 glavice
  • limun - 1/2 komada
  • biber - u zrnu
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - za zapršku
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće škembe očistimo pažljivo, prelivamo hladnom vodom, dodajemo dve glavice luka, isečene na pola, limun i nekoliko zrna bibera. Sastojke kuvamo dok škembe ne omekša.

Škembe sitno isečemo, a bujon procedimo. Škembe prelivamo bujonom iz kuvanja i svežim mlekom u odnostu 1:1, posolimo i kuvamo oko desetak minuta na tihoj vatri.

U međuvremenu pripremamo zapršku od 2 dobro umućena jajeta, 3 kašičice brašna i sok od pola limuna.

Čorbu kuvamo na vatri i pažljivo zapržimo zaprškom, dobro je da se temeprature izjednače. Ugrevamo nekoliko kašika ulja, propržimo alevu papriku kratko i dodajemo u gotovu čorbu.

Neka vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar