Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Krompir paprikaš sa piletinom i belim lukom

Krompir paprikaš sa piletinom i belim lukom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Krompir paprikaš sa piletinom i belim lukom
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Jedna gozba koja će vas definitivno nahraniti i ugrejati"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • pileće meso - 400 - 500 g
  • krompir - 5 - 6 komada
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
  • so
  • ulje
  • brašno
  • aleva paprika
  • biber
  • paradajz - ili sok od paradajza
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno isečemo sa šargarepom i paprikom. U tiganju sa malo ulja i soli propržimo povrće.

Nakon toga sipamo u šerpu zajedno sa mesom i sipamo vodu. Vri oko 40-50 minuta. Dodajemo krompir, oljušten i isečen na kockice. Stavljamo čen-dva belog luka.

Kad krompir omekša, dodajemo rendani paradajz ili sok od paradajza. Pomešamo sa 1-2 supene kašike brašna sa malo vode i dodajemo u vrelu vodu.

Vri oko 10 minuta. Biber i alevu papriku stavljamo po ukusu. Kad skinemo sa vatre stavljamo peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: